Wyprodukowano w Browar Sady Sp. z o.o. Sp. k. dla Browar Moczybroda. Kod kreskowy: 59046738011221).
West Coast IPA. Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki ryżowe, chmiele (Nelson Sauvin, Idaho Gem, Cashmere), drożdże.
Zawartość alkoholu: 7,2% obj., ekstraktu: 15% wag. Warka do: 13.07.2024.
Barwa złocista, leciutko mglista.
Piana biała, dość obfita i w miarę gęsta z przewagą średnich pęcherzyków. Opadła do porwanej warstewki. Niewielką firanką osiadła na szkle.
Nasycenie mniejsze od średniego.
Zapach owocowy z tropikami na czele. Cytrusów zdecydowanie mniej. Nutka kwiatowa i winna. słód słabo wyczuwalny.
Smak wytrawny, przełamany niewielką słodyczą owoców tropikalnych z melonem i ananasem. Słodowa pełnia i szczęśliwie nie wyczuwa się płatków ryżowych. Wyraźne winogrona z winnym posmaczkiem. Goryczka ziołowa, nieco łodygowa, wyraźna i długotrwała, pozostaje długo na podniebieniu. Finisz bardzo delikatnie słodkawy. Wspaniałe, orzeźwiające piwo z ukrytym alkoholem.
8 punktów.
Opinia: Sten
05/03/2024