Producent Van Pur, Warszawa.
Piwo ciemne, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, karmelowy, monachijski, palony), chmiel (Cascade, Chinook, Marynka, Lubelski).
Zawartość alkoholu: 5,2% obj., ekstraktu: 12,7% wag.
Barwa faktycznie brązowa, idealnie klarowna.
Piana żółtawa, cieniutka. Po kilku łykach pozostało po niej tylko kilka placków na szkle.
Nasycenie umiarkowane.
Zapach słabiutki, wręcz znikomy. Odrobina karmelu i palonki.
Smak kwaskowy z wyraźnymi owocami cytrusowymi i w sumie niewiele więcej. Symboliczny karmel i palonka, sztuczna, nieco chemiczna goryczka. Powiem tak: to piwo niby można wypić, ba, zapewne wiele osób będzie się chwalić, jakie to dobre (bo mało gorzkie) i inne zarazem piwo, ale na mój rozum z Brown Ale nie ma nic wspólnego poza kolorem.
Słabe 5 puntów.
Opinia: Sten
10/11/2015