Wyprodukowano w : Browar Maryensztadt, Zwoleń, na zlecenie Browar Dziki Wschód, Lublin. Kod kreskowy: 59068743695481).
Rhubarb Sour. Piwo jasne, pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słody: jęczmienny, pszeniczny; rabarbar; bakterie kwasu mlekowego; drożdże.
Zawartość alkoholu: 4,5% obj., ekstraktu: 12% wag. Warka do: 11.08.2022.
Barwa złocista, lekko mglista.
Piana biała, cienka o drobnych pęcherzykach. Bardzo szybko opadła do porwanego pierścienia. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie nieco większe od średniego.
Zapach rabarbarowo - malinowy. Nutki jogurtowe, oraz słabo zaznaczone słody.
Smak kwaskowy, dość intensywny z rabarbarem i jogurtem. Słody z subtelną wielce słodyczą. Muśnięcie ziółek i powrót kwasku na finiszu. Goryczki brak. Piwo fenomenalnie orzeźwiające i pijalne. W zasadzie taki bez mała napój na upalne dni. Zwyczajnie bardzo dobre. 7,5 punktu.
Opinia: Sten
18/01/2022