Browar na Jurze, Zawiercie.
Jest niezłe. Pachnie piwem, w smaku fajnie czuć tą miętę i jest nawet smaczne choć to takie babskie piwo 3% to można wypić.
Opinia: Agnieszka
26/07/2012
Browar na Jurze.
Skład: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel aromatyczny i goryczkowy, drożdże, kwasek cytrynowy, koncentrat jabłkowy, olejek mięty pieprzowej.
Zawartość alkoholu: 3%, ekstraktu: 11,5%.
Barwa jasno złocisto pomarańczowa, mocno mętna. Piana biała, średnia. Opada szybciutko do porwanej warstewki. W nikłym stopniu oblepia szkło. Nasycenie średnio mocne.
Zapach przypomina mi napój Tymbark i taki jakby z lekka jest ludwikowaty … W smaku dominuje owocowy kwasek, nadmiar sztucznej słodyczy, co sprawia, że jest mocno mdławe. Goryczka jakaś i występuje, ale coby w tym rozróżnić zarówno chmiel aromatyczny, jak i goryczkowy, to zadanie niewykonalne.
W moim przekonaniu z piwem to ma niewiele wspólnego.
2 punkty.
Opinia: Sten
12/09/2012