Złoty Pies - Spitz Gose

Browar Restauracja Złoty Pies, Wrocław.

Piwo pszeniczne górnej fermentacji z kolendrą.

Skład: słody: pszeniczny, Pale Ale, pilzneński; chmiel Saaz.

Zawartość alkoholu: 3,5% obj., ekstraktu: 10% wag. IBU-5.

Barwa słomkowa, bez mała klarowna.

Piana biała o drobniutkich pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Koronkowo osiadła na szkle.

Nasycenie niewielkie.

Zapach znikomy, wręcz niewyczuwalny. Jedynie muśnięcie ziółek. Smak nad wyraz delikatny. Owocowy kwasek przełamany nutką soli. Niewielki słód i równie znikoma goryczka. Jak na styl nawet delikatne i orzeźwiające piwo. Jest zwyczajnie dobre.

7 punktów.

Opinia: Sten
18/09/2018

encyklopedia/piwa/zloty_pies_spitz_gose.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:03 (edycja zewnętrzna)