Zakładowy - Podwójny Mleczarz

Browar Zakładowy, Poniatowa.

Podwójny Mleczny Stout. Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, laktoza, chmiel, drożdże.

Zawartość alkoholu: 7,1% obj., ekstraktu: 21% wag. Warka do: 12.05.2018.

Barwa idealnie czarna.

Piana ciemnobeżowa, cienka z przewagą średnich pęcherzyków. Opadła do porwanej warstewki. Na szkle pozostawiła kilka plamek.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach mlecznej czekolady, kawy z mlekiem, karmelu i palonki.

Smak tożsamy z aromatem. dodatkowo nadmiar słodyczy, takiej trochę mdławej w odbiorze. Zdaje się, że i trochę suszonych owoców się pojawia. Goryczka palona, w sumie na średnim poziomie.

Całość też można określić średnio, czyli na 5 i pół punktu.

Opinia: Sten
09/05/2018

encyklopedia/piwa/zakladowy_podwojny_mleczarz.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:03 (edycja zewnętrzna)