Wiślany - Dobry Pasterz

Wyprodukowano w Polsce dla: Browar Wiślany, Warszawa. Z kodu: 5902188460261 wynika, że producentem jest Browar Fuhrmann z Połczyna - Zdroju.

Piwo jasne pełne, pasteryzowane.

Zawiera słód jęczmienny.

Zawartość alkoholu: 6,0% obj.

Barwa ciemnego złota, leciutko mętna.

Piana biała, dość obfita. Bardzo szybko zredukowała się do porwanej warstewki. Stan ten utrzymał się do końca. Całkiem przyzwoicie oblepiła szkło.

Nasycenie niewielkie.

Zapach słodowy z chemicznym aromatem.

W smaku słodowa słodycz. Zdaje się, że i sztuczny miód daje znać o sobie. Sporo chemii i taka też goryczka o wyjątkowo aptecznym charakterze. Szczęśliwie jest krótkotrwała. Na podniebieniu pozostaje sztuczna słodycz. Jedynym plusem tego piwa jest piana. Spokojnie można sobie je odpuścić.

3 punkty.

Opinia: Sten
18/09/2015



Grafika i parametry bez zmian.

Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel.

Piwo klarowne. Barwa ciemno złocista. Piana średnio obfita, biała, dość drobna i niezbyt trwała. Opada w kilka minut do cienkiej warstewki, następnie do zera; nieco oblepia szkło. Nasycenie średnie. Zapach przeciętnie mocny. Czuć słód i nutę siarczanowo -owocową. W smaku piwo lekkie, ale treściwe. Czuć słód, ale przełamany taką chemiczną (szpitalno - apteczną) goryczką.

W sumie piwo jakieś takie toporne. Krzyżówka Popłuczyna z wodą wiślaną. To nie generuje cudów piwowarstwa.

4 punkty.

Opinia: j24
30/12/2017

encyklopedia/piwa/wislany_dobry_pasterz.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:33 (edycja zewnętrzna)