Browar Watra - Zakopane.
Skład: słód, chmiel, drożdże, woda.1)
Zawartość alkoholu: 4,7% obj., ekstraktu: 12,0° 2)
Barwa starego złota, umiarkowanie mętna.
Piana biała, obfita i bardzo gęsta. Zredukowała się do trwałej, kilkumilimetrowej warstewki. Nierówno oblepiła szkło.
Nasycenie całkiem spore.
Zapach znikomy. Dowąchałem się jakby jabłek i w sumie to wszystko.
Smak słodowy pół na pół z chmielem. Niestety pojawiają się też gotowane warzywka, co psuje ogólne doznania. Na finiszu najpierw owoce, następnie goryczka - całkiem przyjemna. Gdyby nie te warzywka, byłoby poprawne piwko w rzadko u nas spotykanym stylu.
Tak nie więcej jak 6 punktów.
Opinia: Sten
11/01/2015