Warsztat Piwowarski - Noc Na Tarnogaju

Warsztat Piwowarski, Wrocław.

Stout Tarnogajski.

Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.

Skład: woda; słody: pilzneński, wiedeński, karmelowy, czekoladowy, barwiący; chmiel; drożdże.

Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12,1% wag. Warka do 28.05.2017.

Barwa bez mała czarna. Przy dnie szklanki widoczne są niewielkie rubinowe przebłyski.

Piana ciemnobeżowa, niska o drobnych pęcherzykach. Zredukowała się do porwanego kożuszka. Obficie oblepiła szkło.

Nasycenie z tych nieco większych.

Zapach mało intensywny. Kawa z mlekiem, mleczna czekolada i trochę karmelu. W tle suszone owoce i palonka.

Smak lekko kwaskowy z suszoną śliwką. Karmel i palonka. Spora dawka kawy z mleczną czekoladą. Goryczka średnia, nieco popiołowa i kawowa. Trochę wodniste to piwo, ale wypić i owszem można, a nawet ze smakiem.

6 punktów.

Opinia: Sten
08/01/2017

encyklopedia/piwa/warsztat_piwowarski_noc_na_tarnogaju.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 13:02 (edycja zewnętrzna)