Ursa Rejwach na Kazimierzu

Wyprodukowano w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, Uherce Mineralne.

Piwo w stylu Belgian Summer Ale.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, mięta, drożdże.

Zawartość alkoholu: 4,9% obj., ekstraktu: 12% wag.

Barwa bursztynowa, mętna.

Piana biała, średnia. Dość szybko opadła do opaski. Szkła nie oblepiła. Nasycenie niewielkie.

Zapach owocowy z wyczuwalnym słodem.

Smak kwaskowo - słodowy z minimalnym pieczywem. Gdzieś tam - na podniebieniu, pojawia się nutka miętowa, choć symboliczna jest wielce. Natomiast całkiem sporo owoców i małe co nieco kwiatów. Goryczka z tych subtelniejszych, choć przyjemnie pieści kubki smakowe. Piwo wypiłem z nieukrywaną przyjemnością.

Na 8 punktów zasłużyło.

Opinia: Sten
17/07/2015

encyklopedia/piwa/ursa_rejwach_na_kazimierzu.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:32 (edycja zewnętrzna)