Browar Twigg, Kraków.
Piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane i niefiltrowane.
Skład: woda; słody: Cara, Pale Wheat; chmiele: Amarillo, Simcoe, Waimea; drożdże. Zawartość alkoholu: 6% obj., ekstraktu: 14 Blg, IBU-60.
Barwa miedziana, mętna.
Piana bladokremowa, znikoma. Pół centymetrowa warstwa przy intensywnym nalewaniu. Porwana warstewka utrzymała się do końca. Firankowo oblepiła szkło.
Nasycenie minimalne.
Zapach słabiutki. Odrobina chmielu z minimalną żywicą oraz śladowy słód.
W smaku lepiej. Dominuje goryczka, nawet całkiem przyjemna i długotrwała. Małe co nieco słodu w tle. Trochę owocowego kwasku. Finisz goryczkowy z kwiatową nutką. Przyzwoite piwo, choć bez szaleństw.
7 punktów.
Opinia: Sten
21/12/2014