Tattooed Beer - Rusałka

Wyprodukowano w Browarze Restauracyjnym Marysia, Szczyrzyc, dla Tattooed Beer, Kraków.

Polish Smoked Ale.
Piwo pasteryzowane,
niefiltrowane.

Skład: słody: pszeniczny wędzony dębem, jęczmienny wędzony bukiem; chmiele: Hallertau Tradition, Lubelski; drożdże Fermentum Mobile FM-51 Grodzie Dębowe.

Zawartość alkoholu: 4% obj., ekstraktu: 10% wag., IBU-35.

Barwa jasnego złota, bez mała klarowna.

Piana biała, średnia. Opadła do porwanego kożuszka. Szkła nie oblepiła.

Nasycenie średnie.

Intensywny zapach dobrze uwędzonej kiełbasy, przez który nieśmiało próbują przebić się słody i ziółka.

Podobne doznania mamy przy konsumpcji. Najpierw spora wędzonka, nutki słodowe i owocowy kwasek. Goryczka nieduża o ziołowym posmaczku. Piwo przyjemnie orzeźwiające. W lecie świetnie gasiłoby pragnienie.

7 punktów.

Opinia: Sten
07/12/2016

encyklopedia/piwa/tattooed_beer_rusalka.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:32 (edycja zewnętrzna)