Pracownia Piwa - 6 Joseph’s Street Coffe Etiopia Djimah Rye Stout

Pracownia Piwa Modlniczka.

Piwo górnej fermentacji – niefiltrowane, niepasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód żytni, chmiel, drożdże, kawa.

Zawartość alkoholu: 6,0% obj., ekstraktu: 15% wag., IBU-38.

Barwa idealnie czarna.

Piana beżowa, dość obfita i w miarę gęsta. Do końca utrzymała się centymetrowa kołderka. Przyzwoicie oblepiła szkło.

Nasycenie z tych mniejszych.

Zapach kawy, karmelu i delikatnej palonki.

Smak na początku lekko winny, następnie spora dawka kawy, karmelu i czekolady. Przez moment nieco kwasku. Goryczka średnia, choć długotrwała.

Piwo bez mała idealne, dlatego też 10 punktów z minusem.

Opinia: Sten
30/05/2016

encyklopedia/piwa/pracownia_piwa_6_joseph_s_street_coffe_etiopia_djimah_rye_stout.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:30 (edycja zewnętrzna)