Podhalańskie Niefiltrowane

Wyprodukowane przez Browar Południe dla: Smaki Podhala.

Pasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda, słód pilzneński, jęczmienny, karmelowy, chmiel, drożdże.

Zawartość alkoholu: 5,8%, ekstraktu: 12%.

Barwa złocista jasna, mętnawa.

Piana biała, cienka. Bardzo szybko opada, rwie się i niewiele z niej pozostaje.

Nasycenie raczej znikome.

Zapach słodowy z chlebowymi nutkami.

Smak jakby nieco wodnisty. Czuć słód i chlebek, a nawet małe co nieco miodu. Pojawia się też całkiem sporo kwasku, który tak na dobrą sprawę dominuje w tym piwie. Goryczka z tych słabszych i szybko przemijających. W sumie zwykłe ze średniej półki piwo, znaczy wypijalne, choć nie na co dzień - wypij i wysikaj.

6 punktów.

Opinia: Sten
30/05/2013

encyklopedia/piwa/podhalanskie_niefiltrowane.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:30 (edycja zewnętrzna)