Piwne Podziemie - Angelico Stout

Wyprodukowano w Rzemieślniczy Browar Jana, Zawiercie dla Piwne Podziemie, Rożdżałów.

Chocolate, Vanilla, Hazelnut Foreign Extra Stout. Piwo ciemne górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, pszeniczny, płatki owsiane, laktoza, ziarna kakaowca, kawa, naturalny ekstrakt orzecha laskowego, chmiel, wanilia, drożdże.

Zawartość alkoholu: 7,2% obj., ekstraktu: 18,5% wag. Warka do: 22.06.2018.

Barwa czarna, nieprzejrzysta.

Piana beżowa, obfita i bardzo gęsta o drobnych i średnich pęcherzykach. Zredukowała się do porwanego kożuszka. Niewielką koronką osiadła na szkle.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach mlecznej czekolady i kawy. Wyczuwa się też wanilię i orzechy. W tle palonka.

Smak kawowy, przełamany mleczną czekoladą. Całkiem sporo wanilii i subtelny cytrusowy kwasek. Goryczka na średnim poziomie z wyczuwalnymi orzechami, które długo utrzymują się na podniebieniu. Po złapaniu temperatury pojawia się likierowy alkohol. Wspaniałe piwo. Mogę polecić.

8,5 punktu.

Opinia: Sten
12/01/2018

encyklopedia/piwa/piwne_podziemie_angelico_stout.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:30 (edycja zewnętrzna)