Piwa Regionalne Rzeszów - Bieszczadzkie Niepasteryzowane

Warzone dla Piwa Regionalne Rzeszów przez Browar Jagiełło.

Piwo jasne pełne.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.

Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12% wag.

Barwa złocista o nieco ciemniejszym odcieniu.

Piana biała, średnia. Opadła do obrączki wokół ścianki. Umiarkowanie oblepiła szkło.

Nasycenie umiarkowanie spore.

Zapach słodowo - chlebowy.

Smak również słodowy ze sporą dawką pieczywa oraz nadmiernego nieco kwasku. W tle subtelne wielce nuty palonego jęczmienia. Goryczka dość intensywna i długotrwała. W sumie od czasu do czasu można wypić.

Mizerne 7 punktów.

Opinia: Sten
06/08/2014



Zmieniła się nieco nazwa. Obecnie to Bies Czadzkie Niepasteryzowane.

Zawiera słód jęczmienny.

Zawartość alkoholu: 5,1% obj. Ekstraktu nie podano. Warka do: 25.07.2018.

Barwa, piana, nasycenie i walory aromatyczne identyczne.

W smaku nie doszukałem się palonki. W goryczce dodatkowo wyczuwa się sporo trawy.

Tym razem nie więcej, jak 6 punktów.

Opinia: Sten
25/07/2018

encyklopedia/piwa/piwa_regionalne_rzeszow_bieszczadzkie_niepasteryzowane.txt · ostatnio zmienione: 2020/12/23 17:43 (edycja zewnętrzna)