Noteckie Niepasteryzowane

Browar Czarnków.

Skład: słód jęczmienny, chmiel, woda, drożdże. Zawartość alkoholu: 5,6%, ekstraktu: 12,1%

Zacznę od etykietki. Wielce ciekawa, zrobiona na wzór tych, które pamiętam z czasów, kiedy moja przygoda z piwem się rozpoczynała. Większość tekstu pisana jest czcionką „maszynową”.

Chmielowo jęczmienny aromat i takiż smak. Wielce rozkoszna goryczka, długo dająca znać o sobie w paszczy. Piana gęsta, biała, znika stosunkowo powoli. Nasycenie średnie.

Moim skromnym zdaniem rewelka.

10 punkcików w naszej skali.

Opinia: Sten
07/04/2010







Właśnie otworzyłem piwko, które już testowałem.

Moje odczucia są skrajnie różne.

Piwo śmierdzi „pawiem” i takoż smakuje. Mimo, że to bączek, 3/4 zawartości trafiło do zakopiańskiej kanalizacji.

Tym razem w pełni zasłużone 0 punktów.

Opinia: Sten
18/10/2013

encyklopedia/piwa/noteckie_niepasteryzowane.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:29 (edycja zewnętrzna)