Natakhtari, Gruzja.
Składu nie udało mi się odczytać zapodanego gruzińskimi literkami. Po angielsku była tylko krótka informacja, że zawiera wysokiej jakości słód i unikalną wodę z ujęcia w Natakhtari1).
Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12% wag.
Barwa złocista, klarowna.
Piana biała, średnia. Opadła do cienkiego, trwałego kożuszka. Minimalnie oblepiła szkło.
Nasycenie duże.
Zapach słodowy z odrobiną chmielu i z wyczuwalnym metalem.
W smaku również na pierwszym miejscu słód, delikatny owocowy kwasek z wyczuwalnym jabłkiem. Pojawia się też mączny posmaczek. Goryczka umiarkowana, niezalegająca. Piwo orzeźwiające i lekkie w spożyciu. Całkiem nieźle gasi pragnienie, ale szału nie ma.
Nie więcej, jak 6,5 punktu.
Opinia: Sten
20/07/2016
Tym razem w wersji na Polskę, bo kontra w naszym języku popełniona.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel. Parametry bez zmian. Warka do: 06.06.2018.
Doznania aromatyczno - smakowe bez zmian.
Opinia: Sten
18/11/2017