Natakhtari

Natakhtari, Gruzja.

Składu nie udało mi się odczytać zapodanego gruzińskimi literkami. Po angielsku była tylko krótka informacja, że zawiera wysokiej jakości słód i unikalną wodę z ujęcia w Natakhtari1).

Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12% wag.

Barwa złocista, klarowna.

Piana biała, średnia. Opadła do cienkiego, trwałego kożuszka. Minimalnie oblepiła szkło.

Nasycenie duże.

Zapach słodowy z odrobiną chmielu i z wyczuwalnym metalem.

W smaku również na pierwszym miejscu słód, delikatny owocowy kwasek z wyczuwalnym jabłkiem. Pojawia się też mączny posmaczek. Goryczka umiarkowana, niezalegająca. Piwo orzeźwiające i lekkie w spożyciu. Całkiem nieźle gasi pragnienie, ale szału nie ma.

Nie więcej, jak 6,5 punktu.

Opinia: Sten
20/07/2016



Tym razem w wersji na Polskę, bo kontra w naszym języku popełniona.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel. Parametry bez zmian. Warka do: 06.06.2018.

Doznania aromatyczno - smakowe bez zmian.

Opinia: Sten
18/11/2017

1)
Po gruzińsku niewiele więcej napisali: słód, chmiel, woda. :-)
encyklopedia/piwa/natakhtari.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:29 (edycja zewnętrzna)