Moor Beer Company, Bristol, Wielka Brytania.
Trans-Atlantic Pale Ale.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
Zawartość alkoholu: 3,8% obj.
Barwa złocisto - pomarańczowa, mętna.
Piana jasnokremowa, średnia i gęsta. Do końca utrzymał się mini grzybek. Na szkle pozostawiła kilka placków.
Nasycenie sporawe. Czuć szczypanie w język.
Zapach słodowy z subtelnymi ciasteczkami i sporo aromatów chmielowych w postaci cytrusów, żywicy i ziółek.
Smak zdominowany przez chmiele. Duża dawka cytrusów przełamana kwiatową słodyczą. Równie dużo sosnowego igliwia. Niezły w odbiorze słód z wyczuwalnymi biszkoptami. Na finiszu fantastyczna ziołowa goryczka. Piwo rewelacyjne, świetnie zbalansowane i niesamowicie pijalne. Jest też przykładem na to, że kraft w puszce też się sprawdza.
9 punktów.
Opinia: Sten
29/10/2016