Wyprodukowano przez Browar Sady Sp. z o.o. Sp. k. dla Browar Moczybroda. Kod kreskowy: 59033517612081).
Nectarine Sour Ale. Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: słód pilzneński, słód pszeniczny, chmiel Magnum, drożdże US-05, laktoza, przecier z nektarynki.
Zawartość alkoholu: 3,5% obj., ekstraktu: 10% wag. Warka do: 22.06.2023.
Barwa pomarańczowa, mętna.
Piana biała, średnia o drobnych pęcherzykach. Bardzo szybko zniknęła. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie z tych większych.
Zapach intensywnie owocowy. Nektarynka, morela i brzoskwinia. Odrobina jogurtu i subtelne wielce słody.
Smak intensywnie kwaskowy, nieco jogurtowy z wyraźną niedojrzałą brzoskwinią. Słody i biszkopty oraz symboliczna wręcz goryczka. Na podniebieniu długo utrzymuje się kwasek. Wspaniałe piwo trzymające styl. Orzeźwia i jest niesamowicie pijalne.
7,5 punktu.
Opinia: Sten
27/08/2022