Minibrowar „Marysia” w Szczyrzycu.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda źródlana, słody jęczmienne, drożdże, chmiel (o miodzie nie wspomniano).
Zawartość alkoholu: 5,8% obj., ekstraktu: 14% wag. Warka do: 07.05.2018.
Barwa ciemnego złota, wpadająca w bursztynową, mętnawa.
Piana biała z tych cieńszych. Opadła ze słyszalnym sykiem do porwanego pierścienia. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie niewielkie.
Zapach mało wyrazisty. Trochę słodu z pieczywem i śladowy wręcz miód. W smaku wszystkiego po trochu, acz w minimalnych dawkach. Niewielki słód z pieczywem, odrobina kwasku i muśnięcie miodu. Goryczka na bardzo średnim poziomie i przełamana słodyczą. W tle odrobina popiołu. Piwo nad wyraz przeciętne, a i bardzo mało miodowe.
Nie więcej, jak 5 punktów.
Opinia: Sten
10/12/2017