Wyprodukowano w Browarze Maryensztadt w Zwoleniu przez GME Restauracje, Warszawa.
Pio pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody pszeniczne i jęczmienne, chmiel, drożdże.
Zawartość alkoholu: 4,3% obj., ekstraktu: 11% wag.
Barwa słomkowo - cytrynowa, mętna. Na dnie butelki pozostał całkiem spory osad drożdżowy.
Piana biała, zbita i gęsta oraz w miarę obfita. Opadła do trwałej czapeczki. Obicie osiadła na ściance szklanki.
Nasycenie nieco większe niż średnie.
Zapach klasyczny dla stylu. Spora dawka banana i goździka, do tego lekkie nutki cytrusowe.
W smaku pszeniczny słód oraz wyraźne banany i goździki. Pojawia się też lekki w odbiorze cytrusowy kwasek. Końcówka goryczkowa, nawet dość spora z pestkową nutką, przełamana kwaskiem. Do ideału sporo temu piwu brakuje, ale jest bardzo dobre i fantastycznie pijalne.
7 punktów ze wskazaniem na słabe 8.
Opinia: Sten
27/01/2016