Wyprodukowano w Browarze Maryensztadt w Zwoleniu przez GME Restauracje, Warszawa.
Polish Pale Ale. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże.
Zawartość alkoholu: 5,5% obj., ekstraktu: 13% wag.
Barwa miedziana, mętna.
Piana kremowo - żółta, średnio - obfita i w miarę gęsta. Centymetrowy kożuszek pozostał długo po spożyciu. Na szkle zaznaczyła każdy wypity łyk.
Nasycenie umiarkowane.
Zapach chmielowy z wyczuwalnymi nutami owocowo - kwiatowymi. Po złapaniu temperatury wyczuwalny jest też słód ze śladowym pieczywem.
W smaku dominuje chmielowa goryczka. Na chwilę odpuszcza i do głosu dochodzą owoce z subtelnym kwaskiem oraz kwiaty z symboliczną słodyczą Słód przebija się wielce nieśmiało. Na finiszu powrót dużej dawki goryczki z trawiasto - ziołowym posmaczkiem. Przyjemne w spożyciu piwo, warte spróbowania, choć dla niektórych może być zwyczajnie za gorzkie.
Subiektywne 8 punktów.
Opinia: Sten
27/01/2016