Wyprodukowano w Browarze Maryensztadt w Zwoleniu przez GME Restauracje, Warszawa.
Imperial IPA. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, chmiel (Amrillo, Cascade), drożdże.
Zawartość alkoholu: 7,6% obj., ekstraktu: 18% wag.
Barwa miedziana, leciutko zamglona.
Piana jasnobeżowa, cienka. Opadła do pierścienia. Firankowo oblepiła szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach karmelu, cytrusów i igliwia.
W smaku na początku słodycz, z lekka przypalony karmel. Nieco słodu i włoskich orzechów. Goryczka niczego sobie z wyraźnymi cytrusami i żywicą, która bardzo długo pozostaje na podniebieniu. Dobre to piwko i przyjemne w odbiorze, choć szału nie ma.
7,5 punktu.
Opinia: Sten
03/04/2016