Wyprodukowano w Browar Maryensztadt, Zwoleń przez GME Restauracje, Warszawa. Kooperacja Browaru Maryensztadt i Pubu Jabeerwocky.
Piwo w stylu kolońskim, pasteryzowane i niefiltrowane.
Skład: woda; słody jęczmienne i owsiane; chmiele: Comet, Hallertauer Blanc, Huel Melon; drożdże.
Zawartość alkoholu: 4,1% obj. Warka do: 15.05.2017.
Barwa złocista, mętnawa. Piana biała, średnia o drobnych oczkach. Opadła dość szybko do cienkiego, ale trwałego kożuszka. Pojedynczymi plackami oblepiła szkło.
Nasycenie umiarkowanie średnie.
Zapach cytrusowo - kwiatowy, dość intensywny. Gdzieś w oddali wyczuwa się odrobinę ziółek.
W smaku dominuje cytrusowy kwasek i wyraźne kwiaty. Sporo chmielowej goryczki o ziołowo - trawiastym posmaczku. Po chwili daje o sobie znać odrobina słodu. Piwo nad wyraz lekkie w konsumpcji, bez wątpienia bardziej na lato, niż na końcówkę zimy.
7 punktów.
Opinia: Sten
06/03/2017