Kormoran - Przaśne

Browar Kormoran.

Niepasteryzowane.

„Zachwyca świeżością, kusi smakiem” - jak głosi reklama na etykiecie.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.

Zawartość alkoholu: 6,6%, ekstraktu: 12,5%.

Barwa ciemno złota.

Piana średnia, opada do cienkiej porwanej warstwy z małymi tendencjami do oklejania ścianki kufla.

Nasycenie z tych mocniejszych, choć w miarę spożywania zaczyna zanikać do średnio słabego.

Zapach mocno słodowy. Po lekkim ogrzaniu się wyczuwa się małe co nieco alkoholu.

Smak słodowy z dodatkiem mącznym, przez niektórych nazywanym chlebowym. Goryczka raczej słaba i pojawia się na krótko. Spróbować można.

7 punktów, głównie za znikomość goryczki.

Opinia: Sten
15/10/2011

encyklopedia/piwa/kormoran_przasne.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:57 (edycja zewnętrzna)