Konstancin - Dawne Niepasteryzowane

Browar Konstancin.

Browarek niepasteryzowany, z datą ważności identyczną jak Konstancin Mazowieckie.

Skład: woda, słód, chmiel, cukier, przeciwutleniacz E-3001), czyli taki jak w powyższym.

Zawartość ekstraktu 14,1%, alkoholu 7% obj.

Zdecydowanie lepsze od „Mazowieckiego”. Zapach i smak drożdży niewyczuwalny, kolor bardziej wyrazisty, w ustach pozostaje przyjemniejsze wspomnienie.

Piana bardziej wyrazista i gęsta, nie ulewa się z kufla. Temperatura podania i naczynie to samo, co w poprzednim teście.

Piwo oceniłbym na czwóreczkę z maleńkim plusikiem.

Opinia: Sten
12/04/2009

1)
Kwas askorbinowy, witamina C – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności.
encyklopedia/piwa/konstancin_dawne_niepasteryzowane.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)