Jelen

Apatinska Pivara, Serbia.

Piwo jasne pasteryzowane.

Skład: słód jęczmienny, mąka kukurydziana, woda, drożdże, chmiel, karmel.

Zawartość alkoholu: 5%, ekstraktu: 11,85%.

Barwa ciemnosłomkowa.

Piana biała, średnia, choć dość gęsta. Opada pomału oblepiając szkło.

Nasycenie spore.

Zapach chmielowy z odrobiną mąki kukurydzianej.

Smak przyjemnie chmielowy, nieco słodu i co najważniejsze nie wyczuwa się mąki kukurydzianej. Finisz goryczkowy, dość intensywny. Niczego sobie piwo o ciekawym jak dla mnie smaku.

7 punktów z plusikiem.

Opinia: Sten
24/09/2013



Pasteryzowane.

Składniki: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel, kaszka kukurydziana, drożdże.

Alkohol - 4,6 % obj. Ekstrakt - 10,9 % wag. Warka do 13.05.2018r.

Piwo klarowne. Barwa słomkowa.

Piana obfita, biała, o średniej grubości bąbelkach. Bardzo trwała. Opada powoli do centymetrowej warstwy; bardzo bogato i grubo oblepia szkło.

Nasycenie średnie.

Zapach niezbyt mocny. Czuć słód z nutą zbożową i kukurydzianą.

W smaku piwo lekkie i słodkawe. Czuć słód i słabo nutę kukurydzianą. Goryczka wyraźna, przyjemna i średnio trwała. W sumie niezłe piwo. Taki koncerniak plus.

6 punktów.

Opinia: j24
01/01/2018

encyklopedia/piwa/jelen.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:27 (edycja zewnętrzna)