Jako - Bieszczadzkie Bystre

Jako, Kokanin.

Piwo jasne pełne, pasteryzowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.

Zawartość alkoholu: 5,0% obj., ekstraktu: 10,1% wag. Warka do: 03.1.2018.

Barwa jasnego złota, klarowna.

Piana biała, obfita o drobnych pęcherzykach. Zredukowała się bardzo szybko ze słyszalnym sykiem do porwanego pierścienia. Szkła nie oblepiła.

Nasycenie niewielkie.

Zapach słodowy z odrobiną chmielu, w sumie śladowy.

Smak generalnie wodnisty. Trochę słodu i odsłodowej słodyczy, symboliczny kwasek przywodzący na myśl witaminę C oraz niewielka goryczka na finiszu. Piwo zupełnie bez wyrazu, acz od biedy można je wypić, głównie w celu ugaszenia pragnienia.

4 punkty.

Opinia: Sten
18/06/2018

encyklopedia/piwa/jako_bieszczadzkie_bystre.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:56 (edycja zewnętrzna)