Hopkultura, Michał Bochniak, Zręczyce w Browar Restauracja Regionalna Marysia, Szczyrzyc. Kod kreskowy: 59037075410101).
Hazy APA. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słody: pilzneński, pszeniczny; płatki owsiane; chmiel Enigma, Citra, Amarillo, Mosaic, Tomahawk; drożdże US-05.
Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12% wag. goryczka 2/5 Warka do: 30.09.2022.
Barwa pomarańczowa, mętna.
Piana jasnokremowa, średnia o drobnych pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Obfitą koronką osiadła na ściance szklanki.
Nasycenie większe od średniego.
Zapach owoców cytrusowych i w mniejszym stopniu, tropikalnych. Odrobina nafty i żywicy. Trochę ziółek i słody z muśnięciem owsianych płatków.
Smak kwaskowy z grejpfrutem i limonką. Słodowa kontra ze znikomą słodyczą i odrobiną białego pieczywa. Wyraźna nafta i jakby co nieco rozpuszczalnika. Goryczka z ziółkami i żywicą, taka na średnim poziomie. W sumie piwo pijalne, acz przeciętne.
Słabe 6 punktów.
Opinia: Sten
09/01/2022