Uwarzono dla: Hopkultur Michał Bochniak, Zręczyce w Browarze Restauracja Regionalna Marysia, Szczyrzyc. Kod kreskowy: 59046243530071).
DDH DIPA. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda; słód pilzneński; płatki owsiane; słód pszeniczny; chmiel: Nelson Sauvin, Strata, Magnum; drożdże.
Zawartość alkoholu: 7,0% obj., ekstraktu: 19% wag. Warka do: 26.10.2022.
Barwa bursztynowa, mętna.
Piana biała, średnia o średnich pęcherzykach. Dość szybko zredukowała się do pierścienia. Szkła nie oblepiła.
Nasycenie mniejsze od średniego.
Zapach mało intensywny. Cukierki toffi, karmel, owoce tropikalne i dojrzałe białe winogrona. Słody z herbatnikami i odrobina płatków.
Smak w pierwszej chwili słodkawy, owocowy z ananasem, kokosem i mango. Trochę dojrzałych winogron. Delikatny bardzo cytrusowy kwasek z pomarańczą. Alkohol gryzie w przełyku, szczęśliwie nienachalnie. Słody na średnim poziomie z herbatnikami. Goryczka nieco łodygowa, trochę ziółkowa, zalegająca na podniebieniu. Po złapaniu przez piwo temperatury, wyczuwa się dziwny, chemiczny posmaczek, psujący wcześniejsze doznania.
5 punktów.
Opinia: Sten
10/02/2022