Grybów: Pilsweizer - Aloes & Curacao z Miodem

Pilsweizer S.A., Grybów.

Niefiltrowane, niepasteryzowane.

Butelka z białego szkła, co w Polsce nad wyraz rzadko występuje…

Skład: woda z własnych studni głębinowych, słód jęczmienny, chmiel, naturalny miód wielokwiatowy (1%), naturalny sok z aloesu (1%), błękit brylantowy FCF, curacao - aromat gorzkich pomarańczy.

Zawartość alkoholu: 4,5%.

Barwa zielona, jednoznacznie kojarząca się ze znanym płynem do mycia naczyń, tudzież płynem do płukania ust.

Piana blado-seledynowa, cienka. Nad wyraz szybko pozostał po niej cieniutki pierścień wokół ścianki.

Nasycenie mizerne wielce.

Zapach skórek pomarańczowych i nic więcej.

Smak nad wyraz wodnisty z trawiasto - ziemistym wyraźnym akcentem. W bardzo dalekim tle da się wyczuć jakieś nutki owocowe, ale trudno stwierdzić, jakie. Podobnie ze słodem, jak się człowiek nastawi na poszukiwanie, to i doszukać się może. Finisz subtelnie kwaskowy. Goryczki nie wyczułem, podobnie jak i zapodanego w składzie miodu i aloesu.. Piwo absolutnie bez wyrazu. Raczej traktować to coś można jako zabarwioną na zielono wodę. Zdecydowanie nie polecam.

1 punkt z wielkim minusem.

Opinia: Sten
24/10/2013

encyklopedia/piwa/grybow_pilsweizer_aloes_i_curacao_z_miodem.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:56 (edycja zewnętrzna)