Browar Grybów.
Na początek reklama z kontry: „Góralskie rodem z polskich gór, piwo klasy premium o wyjątkowej jakości. Warzone metodą tradycyjną z najlepszych gatunków chmielu i słodu na krystalicznie czystej źródlanej wodzie”. No i dodali, że to piwo jest zdrowe.
Wydaje się być „bliźniakiem” piwa Pilsweizer Góralskie
Skład: woda z własnych studni głębinowych, słód jęczmienny, produkty chmielowe - owe produkty chmielowe tak mnie nieco zaciekawiły.
Barwa złocista, piana początkowo ładna i gęsta, osiada, choć cienki kożuszek trzyma się do końca. Nasycenie spore, pojedyncze bąble ładnie pracują przez cały czas spożywania.
Zapach chmielowy.
W smaku równomierne połączenie kwasku z goryczką, choć na podniebieniu pozostaje kwasek i to jest moim zdaniem minus ujemny.
Podsumowując da się to pić, choć nie na co dzień.
7 punktów.
Opinia: Sten
16/10/2010