Fabbrica di Pedavena - Dolomiti Doppio Malto

Fabbrica di Pedavena, Włochy.

Skład: woda, słód jęczmienny, kukurydza, chmiel.

Zawartość alkoholu: 6,7% obj.

Barwa złocista.

Piana biała, średnia i w miarę gęsta. Opadła do cieniutkiej kołderki. Zaznaczyła na szkle każdy wypity łyk.

Nasycenie nieco większe niż średnie.

Zapach słodowy z wyczuwalną kukurydzą, nieco landrynkowy.

W smaku nadmierna słodycz, taka słodowo - alkoholowa. Zarówno sam słód, jak i alkohol w sporych ilościach. Trochę gotowanej kukurydzy, która też daje nieco słodyczy. Goryczka średnia, przełamana kwaskiem. Piwo w sumie przeciętne. Za słodkie i ze zbyt dużą dawką alkoholu.

Góra 6 punktów.

Opinia: Sten
30/12/2015

encyklopedia/piwa/fabbrica_di_pedavena_dolomiti_doppio_malto.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:55 (edycja zewnętrzna)