Edi - Piwo Imbirowe Niepasteryzowane

Browar Edi, Edward Wilk, Nowa Wieś k/ Wschowy.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie, syrop glukozowo - fruktozowy, sacharoza, wodny wyciąg (1:10) z imbiru i goździków - 10%, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), karmel (barwnik), aromat cynamonowy - 0,03%.

Zawartość alkoholu: 5,6% obj.

Barwa brunatna, mętna.

Piana biała, minimalna. Porwała się po kilku łykach, następnie przeszła w opaskę.

Nasycenie umiarkowane.

Zapach kiszonej kapusty z nutą drożdżową. W tle nieco ziółek.

Smak sztucznie słodki. Sporo drożdży i słodu oraz kiszonej kapusty. Ani imbiru, ani cynamonu, że o goździkach nie wspomnę, nie doszukałem się. Goryczka szczątkowa. Na podniebieniu utrzymuje się sacharyna. Mówiąc krótko obrzydlistwo.

0 punktów to wszystko.

Opinia: Sten
05/04/2014

encyklopedia/piwa/edi_piwo_imbirowe_niepasteryzowane.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:55 (edycja zewnętrzna)