Browar Edi, Edward Wilk, Nowa Wieś k/ Wschowy.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie, syrop glukozowo - fruktozowy, sacharoza, wodny wyciąg (1:10) z imbiru i goździków - 10%, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), karmel (barwnik), aromat cynamonowy - 0,03%.
Zawartość alkoholu: 5,6% obj.
Barwa brunatna, mętna.
Piana biała, minimalna. Porwała się po kilku łykach, następnie przeszła w opaskę.
Nasycenie umiarkowane.
Zapach kiszonej kapusty z nutą drożdżową. W tle nieco ziółek.
Smak sztucznie słodki. Sporo drożdży i słodu oraz kiszonej kapusty. Ani imbiru, ani cynamonu, że o goździkach nie wspomnę, nie doszukałem się. Goryczka szczątkowa. Na podniebieniu utrzymuje się sacharyna. Mówiąc krótko obrzydlistwo.
0 punktów to wszystko.
Opinia: Sten
05/04/2014