Dolomiti Rossa Doppio Malto

Fabbrica di Pedawera, Włochy.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.

Zawartość alkoholu: 6,7% obj.

Barwa bursztynowa, idealnie przejrzysta.

Piana ciemnokremowa, średnia. Opadła powolnie do porwanej warstewki. Przyzwoicie oblepiła szkło.

Nasycenie średnie.

Zapach owocowo - karmelowy z odrobiną słodu i chmielu.

Smak słodowy, słodki z wyczuwalnymi owocami. Nieco karmelu i muśnięcie alkoholu. Goryczka umiarkowana, trawiasta, przełamana kwaskiem i zalegająca przez chwilę na podniebieniu. Niezłe to piwo, choć szału nie ma.

7 punktów.

Opinia: Sten
30/12/2015

encyklopedia/piwa/dolomiti_rossa_doppio_malto.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:25 (edycja zewnętrzna)