Wyprodukowano na zlecenie Doctor Brew, Wrocław w Browarze Niechanowo.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda; słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy; Chmiel Marynka; drożdże; naturalny polski miód.
Zawartość alkoholu: 5% obj., ekstraktu: 12/14% wag … :? IBU-22. Warka do: 29.01.2018.
Barwa złocista, lekko zamglona.
Piana biała, średnia i w miarę gęsta o drobnych pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Porwaną firanką osiadła na ściance szklanki.
Nasycenie średnie.
Zapach zdecydowanie miodowy ze śladowym słodem i odrobiną ziółek.
W smaku również pierwsze skrzypce gra miód i jest naturalny. Trochę słodu i karmelu. Niczego sobie ziołowa goryczka, stanowiąca miłą kontrę dla miodowej słodyczy, wręcz ją minimalizującą. Jedno z lepszych piw miodowych, jakie piłem.
7,5 punktu.
Opinia: Sten
03/09/2017