Doctor Brew - Imperial Sweet Peach

Wyprodukowano na zlecenie Doctor Brew, Wrocław w Browarze Kościerzyna.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane typu Imperialny Vermont.

Skład: woda; słód jęczmienny Pale Ale; płatki owsiane; owoc brzoskwini; chmiele: Magnum, Amarillo, Citra, Mosaic; drożdże.

Zawartość alkoholu: 7,8% obj., ekstraktu: 18% wag., IBU-60. Warka do: 30.11.2018.

Barwa złocista, mętna.

Piana jasnokremowa, obfita i gęsta o drobnych pęcherzykach. Opadła do cieniutkiej warstewki. Na szkle pozostawiła niewielkie plamki.

Nasycenie umiarkowanie średnie.

Zapach słodkawy z wyraźną brzoskwinią i kwiatami. W tle małe co nieco cytrusów.

Smak słodko - kwaskowy. Sporo soku z brzoskwini, trochę cytrusów i nutka kwiatowa. Słodu jak na lekarstwo. Alkohol świetnie ukryty Zarówno w smaku, jak i w przełyku niewyczuwalny. Goryczka całkiem spora, pojawia się w chwilę po przełknięciu i nieco przełamana jest słodyczą. dobre, orzeźwiające piwo.

7 punktów.

Opinia: Sten
17/08/2018

encyklopedia/piwa/doctor_brew_imperial_sweet_peach.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:54 (edycja zewnętrzna)