Wyprodukowano i rozlano w BR Perun, Budziszyn dla Browar Deer Bear.
Ramen IPA. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, drożdże, chmiele: Citra, Mosaic, Columbus, płatki pszenne, makaron pszenny, płatki ryżowe, trawa cytrynowa, imbir, kolendra, wodorosty kombu.
Zawartość alkoholu: 6,6% obj., ekstraktu: 16% wag. Warka do: 26.09.2018.
Barwa złocista, bez mała klarowna.
Piana biała, obfita i bardzo gęsta o średnich pęcherzykach. Opadła do półcentymetrowej kołderki. Obfitą koronką osiadła na szkle.
Nasycenie niewielkie.
Zapach zdecydowanie owocowy. Prym wiodą tropiki i nieco mniej cytrusów. Odrobina kolendry i imbiru oraz muśnięcie iglaków.
Smak słodki, nawet bardzo słodki. dominują owoce tropikalne. Niewielki cytrusowy kwasek i żywica. Dość wyraźna nutka mączna, odrobina kolendry oraz rozgrzewający i nieco piekący w przełyku imbir. Goryczka średnia i krótkotrwała. Wodorosty, jak mi się zdaje, są niewyczuwalne, ani nie mają wpływu na walory smakowe. Ciekawy eksperyment, choć to raczej jednorazowa przygoda. Nie mniej jednak piwo jest dobre.
7 punktów.
Opinia: Sten
14/02/2018