Deer Bear - Baribal

Uwarzono i rozlano w Browarze Wąsosz przez Deer Bear, Toruń.

Imperial Cinnamon Waffle Chilli Maple Stout. Piwo ciemne, pasteryzowane, niefiltrowane.

Zawiera: słód jęczmienny, płatki pszenne, żyto palone, pszenicę paloną, papryczki Habanero, cynamon, słodki syrop klonowy.

Zawartość alkoholu: 11% obj., ekstraktu: 25% wag. Warka do: 01.01.2020.

Barwa idealnie czarna.

Piana beżowa, cienka o drobnych i średnich pęcherzykach. Opadła do cienkiego pierścienia. Obfitą koronką osiadła na szkle.

Nasycenie niewielkie.

Zapach czekolady, kawy i syropu klonowego oraz cynamonu.

Smak w pierwszej chwili słodki z wyraźnym syropem klonowym i cynamonem. Trochę kawy i znacznie więcej czekolady. Trwa to wszystko bardzo krótką chwilę, bo wnet pojawia się kosmiczna wręcz dawka habanero, która nad wyraz skutecznie tłumi wszelkie inne doznania. Z trudem da się wyczuć lekki kwasek i średnią, acz mocno paloną goryczkę.

Piwo dla fanów piekła w gębie, do których się zaliczam i tak też je oceniam, czyli 10 punktów.

Opinia: Sten
15/01/2018

encyklopedia/piwa/deer_bear_baribal.txt · ostatnio zmienione: 2019/11/14 12:54 (edycja zewnętrzna)