Różnice między wybraną wersją a wersją aktualną.
— |
encyklopedia:piwa:beerlab_discoveries_pink_fruit [2019/11/14 12:53] (aktualna) |
||
---|---|---|---|
Linia 1: | Linia 1: | ||
+ | ====== BeerLab - Discoveries - Pink Fruit ====== | ||
+ | Wyprodukowano dla: BeerLab Sp. z o.o. Łoziska. Kod kreskowy: 5904906010055((BeerLab Sp. z o.o., ul. Leśna 24, 05-501 Łoziska.)). | ||
+ | {{ :encyklopedia:piwa:b:beerlab_discoveries_pink_fruit.jpg?nolink|}} | ||
+ | |||
+ | Raspberry and Blacberry Sour Ale. Piwo jasne, pasteryzowane, niefiltrowane. | ||
+ | |||
+ | Skład: woda, słód jęczmienny pilzneński, przecier owocowy (malinowy, jeżynowy), słód pszeniczny, chmiel Marynka, drożdże górnej fermentacji US-05 zakwaszane bakteriami kwasu mlekowego Lactobacillus Plantarum. | ||
+ | |||
+ | Zawartość alkoholu: 4,0% obj., ekstraktu: 10% wag. Warka 01/2019 do: 25.04.2020. | ||
+ | |||
+ | Barwa trudna do określenia, ni brązowa, ni fioletowa i może trochę różowa. W każdym razie mocno mętna. Na dnie flaszki pozostał bez mała centymetrowy osad. | ||
+ | |||
+ | Piany praktycznie brak. Przy intensywnym nalewaniu uzyskałem porwaną obrączkę. Szkła nie miało co oblepić. | ||
+ | |||
+ | Nasycenia brak. | ||
+ | |||
+ | Zapach znikomy. Odrobina malin, śladowa kiszonka, jakby od tych bakterii i to wszystko. | ||
+ | |||
+ | Smak mało intensywny. Sok malinowy, muśnięcie kwasku, być może bakteryjnych. Słodu i chmielu nie odnotowałem, podobnie, jaki goryczki. Ot taki mocno rozwodniony soczek pozbawiony gazu z odrobiną malin. | ||
+ | |||
+ | 1 punkt. | ||
+ | |||
+ | Opinia: Sten\\ | ||
+ | 15/09/2019 |