Beer of Yerevan CJSC, Armenia.
Skład z polskiej wklejki: piwo warzone według starych receptur z wybranych gatunków jasnego i karmelowego słodu i chmielu.
Zawartość alkoholu: 5,3%, ekstraktu: 13%.
Barwa ciemno złocista.
Piana ciemno kremowa, całkiem spora i gęsta. Opada stosunkowo powoli, częściowo pozostając na szkle. Cieniutka warstewka utrzymała się do końca.
Nasycenie średnio mocne z tendencjami spadkowymi.
Zapach intensywnie słodowy z wyraźną nutką warzywną i odrobiną chmielu.
W smaku również dominuje słód ze sporą dawką kwasku na początku. Po chwili pojawia się słodko warzywna mdławość, jakby marchewkowa i z powrotem pojawia się kwasek. Goryczka z tych słabszych, ale daje znać o sobie. W sumie piwo wypijalne, choć z tych jednorazowego spożycia.
5,5 punktu,
Opinia: Sten
19/03/2013