Bednary - Witwłoski

Browar Bednary.

Witbier.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże, orzechy włoskie, aromat orzecha włoskiego.

Zawartość alkoholu: 4,0% obj. Warka do: 04.05.2017.

Barwa słomkowa, mętna.

Piana biała, cienka o różnej strukturze pęcherzyków. Dość szybko zredukowała się do opaski. Minimalnie oblepiła szkło.

Nasycenie średnie.

Intensywny zapach orzechów przemieszany z gotowaną włoszczyzną.

W smaku również nadmiar orzechów, bez mała tłumiący inne doznania. Nie mniej jednak wyczuwa się też gotowany bulion drobiowo - warzywny. Nieduży kwasek i równie niewielka goryczka ze śladowymi ziółkami. Szczerze przyznam, że to nie moja bajka.

Szczęśliwie spożywaliśmy w trzy osoby i tyle też przyznam punktów.

Opinia: Sten
17/01/2017

encyklopedia/piwa/bednary_witwloski.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:24 (edycja zewnętrzna)