„Azəri” Firmasi, Baku, Azerbejdżan. Kod kreskowy: 47600577000751).
Piwo jasne, pasteryzowane.
Skład: słód jęczmienny jasny, chmiel, drożdże, woda.
Zawartość alkoholu: 4,8% obj., ekstraktu: 12% wag. Data produkcji 08.08.2020. Trwałość 9 miesięcy.
Barwa słomkowa, klarowna.
Piana biała, obfita i bardzo gęsta o drobniutkich pęcherzykach. Szybko zredukowała się do porwanej warstewki, następnie do pierścienia. Na szkle pozostawiła kilka plamek.
Nasycenie umiarkowanie średnie.
Zapach słodowy, nieco kartonowy z symbolicznym wręcz chmielem.
W smaku dominuje słód ze sporą słodyczą, nutka kwiatowa i niewielki jabłkowy kwasek. Wyczuwa się też coś, co przywodzi na myśl mąkę. Goryczka umiarkowana wielce. Piwo wodniste i w sumie takie bez wyrazu.
Jakoś weszło, zatem 4 punkty.
Opinia: Sten
08/03/2021
Kod kreskowy: 47600577000822).
Składniki: słód jęczmienny jasny, drożdże, woda zmiękczona. Produkt pasteryzowany.
Alkohol - 4,8 % obj. Ekstrakt - 12 %. Data produkcji: 08.01.2022 r. Trwałość min. 9 miesięcy od daty produkcji.
Piwo zmętnione. Barwa słomkowa w tonacji żółtawej.
Piana dość obfita, biała, o grubych bąbelkach, niezbyt trwała. Opada w kilka minut do nikłej warstewki, następnie do zera; symbolicznie i nietrwale oblepia szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach niezbyt mocny, słodowy, taki koncernowy.
W smaku piwo lekkie, mało treściwe, ale nie wodniste. Czuć słód, nieco kwasku i nutę drożdżową. Goryczka mało intensywna, pojawia się w chwilę po przełknięciu. W sumie piwo na poziomie eurokonerniaka.
5,5 punktu.
Opinia: j24
08/09/2022