Apatinska Pivara, Serbia.
Piwo jasne pasteryzowane.
Skład: słód jęczmienny, mąka kukurydziana, woda, drożdże, chmiel, karmel.
Zawartość alkoholu: 5%, ekstraktu: 11,85%.
Barwa ciemnosłomkowa.
Piana biała, średnia, choć dość gęsta. Opada pomału oblepiając szkło.
Nasycenie spore.
Zapach chmielowy z odrobiną mąki kukurydzianej.
Smak przyjemnie chmielowy, nieco słodu i co najważniejsze nie wyczuwa się mąki kukurydzianej. Finisz goryczkowy, dość intensywny. Niczego sobie piwo o ciekawym jak dla mnie smaku.
7 punktów z plusikiem.
Opinia: Sten
24/09/2013
Pasteryzowane.
Składniki: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel, kaszka kukurydziana, drożdże.
Alkohol - 4,6 % obj. Ekstrakt - 10,9 % wag. Warka do 13.05.2018r.
Piwo klarowne. Barwa słomkowa.
Piana obfita, biała, o średniej grubości bąbelkach. Bardzo trwała. Opada powoli do centymetrowej warstwy; bardzo bogato i grubo oblepia szkło.
Nasycenie średnie.
Zapach niezbyt mocny. Czuć słód z nutą zbożową i kukurydzianą.
W smaku piwo lekkie i słodkawe. Czuć słód i słabo nutę kukurydzianą. Goryczka wyraźna, przyjemna i średnio trwała. W sumie niezłe piwo. Taki koncerniak plus.
6 punktów.
Opinia: j24
01/01/2018