Podlaski Kwas Chlebowy

Spółdzielnia Produkcyjno - Handlowa „KRYNKA”, Krynki.

Zawartość ekstraktu - nie mniej niż 4,0%.

Skład surowcowy: woda źródlana, cukier, dwutlenek węgla - gaz nośny, emulsja kwasu chlebowego (ekstrakt słodu 0,2%, aromat naturalny, aromat identyczny z naturalnym) kwas cytrynowy - regulator kwasowości, OPTISWEET 2000 (cyklaminian sodu, sacharynian sodu, acesulfan K, aspartam) - substancja słodząca, benzoesan sodu - konserwant.

Zawiera źródło fenyloalaniny. Zawiera cukier i substancje słodzące. Konserwowany chemicznie. Napój zawiera gluten.

Napój klarowny. Barwa herbaty. Piany praktycznie brak. Nasycenie bardzo duże. Zapach karmelu, jakby lekko nieświeży. W smaku czuć za duże nasycenie CO2 (kwaskowate szczypanie w język oraz intensywne gazowe bąbelki). Oprócz tego czuć słodycz, jakby rozwodniony karmel. Na końcu na upartego można doszukać się posmaku słodu.

W sumie to żaden specjał. Obolon produkuje smaczniejszy. Bez punktacji.

Opinia: j24
31/05/2012

encyklopedia/inne/podlaski_kwas_chlebowy.txt · ostatnio zmienione: 2018/05/04 10:23 (edycja zewnętrzna)