Żywiecki Browar Domowy - Into the Wild.
Skład: woda; słody- pszeniczny, pilzneński; chmiel - Helertau Tradition; drożdże - Mauribrew Weiss - Y 1433.
Zawartość alkoholu: 4,3%, ekstraktu: 11,2%, IBU-15,5, EBC-6,6.
Barwa słomkowo-cytrynowa, delikatnie mętna.
Piana biała, dość obfita po nalaniu, opada z charakterystycznym sykiem i nazbyt szybko. Po kilku łykach pozostała już tylko cieniutka obrączka wokół szkła.
Nasycenie bardzo silne, wręcz szczypie w język.
Zapach bananowy, intensywny. W tle odrobina goździka.
Smak nawet ciekawy. Jest i banan, są i goździki, całkiem przyjemne nuty cytrusowe z delikatnym kwaskiem. Goryczka bardziej grejpfrutowa. Poprawny pszeniczniak, choć nadzwyczajny nie jest.
Na 7 punktów zasłużyło.
Opinia: Sten
21/06/2013